ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο

Reading on a sunny beach
Nikos Grigoriadis

Τις αναμνήσεις τις ανακαλούμε ευκολότερα με μυρωδιές, ήχους και εικόνες. Το γιασεμί θα μας φέρει στο νου δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, τα τζιτζίκια τα καλοκαιρινά μεσημέρια των  παιδικών μας χρόνων, το αντηλιακό και το καρπούζι εκδρομές και μπάνια στη θάλασσα από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Και όλα αυτά μαζί θα μας θυμίσουν αγαπημένους μας ανθρώπους. Κάπως έτσι γίνεται και με τα βιβλία.

Αρκετές φορές μέσα στην καρδιά του χειμώνα, όταν τακτοποιώ τη βιβλιοθήκη μου, ανοίγω ένα βιβλίο και μέσα απ’ τις σελίδες του ξετρυπώνουν κόκκοι άμμου. Τότε κλείνω τα μάτια και κατά κάποιο τρόπο μεταφέρομαι σ’εκείνο το τοπίο, εκείνη την ημέρα, όταν διάβαζα το συγκεκριμένο αυτό βιβλίο. Θα το ξεφυλλίσω και θα θυμηθώ τα ταξίδια που έκανα μαζί με τους ήρωές του εκείνο το καλοκαίρι.

Τα βιβλία δεν μας ταξιδεύουν μόνο. Μας συντροφεύουν και στα ταξίδια μας. Ανακαλώντας λοιπόν μια ιστορία, ανακαλούμε παράλληλα και το ταξίδι στο οποίο την διαβάσαμε. Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Κάπως έτσι λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να φωτογραφίζω τα βιβλία που διαβάζω στα μέρη που πηγαίνω. Κατά καιρούς λοιπόν, από αυτό εδώ το blog θα δημοσιεύονται φωτογραφίες βιβλίων που ταξίδεψαν μαζί μου και ταξίδεψα μαζί τους. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε αναμνήσεις από διαβάσματα, δεν έχετε παρά να στείλετε στο mail του blog, σε υψηλή ανάλυση, τα βιβλία που φωτογραφίσατε. Οι φωτογραφίες θα ομαδοποιούνται και θα δημοσιεύονται.

Καλό μήνα και καλά, καλοκαιρινά διαβάσματα.