ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Summertime!

Photo-by-Etienne-Girardet-on-Unsplash
Photo by Etienne Girardet on Unsplash


Ήρθε αυτή η μαγική στιγμή του χρόνου που διαλέγουμε τα βιβλία που θα μας συντροφεύουν δίπλα στο κύμα (και για τα οποία αξίζει να πληρώσουμε υπέρβαρο στις βαλίτσες.) Όπως κάθε χρόνο το Proust & Kraken σάς προτείνει βιβλία απ’ όλα τα είδη. Εύχομαι να βρείτε στη λίστα αυτή κάποιο ή κάποια από τα βιβλία που θα είναι συνυφασμένα με το φετινό καλοκαίρι και τις όμορφες αναμνήσεις σας. Με όλα αυτά που περάσαμε (και περνάμε), το να καταφέρουμε να βυθιστούμε σε ένα καλό βιβλίο θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Να λοιπόν ποια βιβλία προτείνουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές του καλοκαιριού.

ta-dika-mas-hronia
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Εξώφυλλο: Θάνος Κακολύρης
Εκδόσεις Ψυχογιός

Tα δικά μας χρόνια του Xόρχε Γκαλάν

Ένας συγγραφέας από το Ελ Σαλβαδόρ μάς μιλάει για τη σύγχρονη, γεμάτη τραγωδίες, ιστορία της πατρίδας του μέσα από έναν άντρα που πετάει στους δρόμους καναρόσπορους, για να του φέρουν πίσω οι κουκουβάγιες την αγαπημένη του! Ένα εξαιρετικό δείγμα μαγικού ρεαλισμού, από έναν συγγραφέα που έχουν αγαπήσει οι Έλληνες αναγνώστες. Και ένα από τα ωραιότερα (αν όχι το ωραιότερο) εξώφυλλα που κυκλοφόρησαν φέτος.

οι thiriomorfoi
Φωτογραφίες: Laura Makabresku
Εξώφυλλο: Μαρία Τσουμαχίδου
Εκδόσεις Πόλις

Οι Θηριόμορφοι της Έλενας Μαρούτσου


Το βιβλίο αυτό είναι μία εμπειρία. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Τα θηρία που κρύβουμε μέσα μας και που ενίοτε βγαίνουν διψασμένα και η σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου έδωσαν την αφορμή στην Έλενα Μαρούτσου να γράψει ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που συζητιέται ήδη παντού. Οι φωτογραφίες της Laura Makabresku που συνομιλούν με το κείμενο και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του απογειώνουν την αναγνωστική εμπειρία. Η έκδοση, τέλος, είναι μία από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ. Όταν πιάσετε στα χέρια σας το βιβλίο αυτό και το ξεφυλλίσετε, δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε από το βιβλιοπωλείο χωρίς να το κρατάτε στα χέρια σας (και μάλιστα προσεκτικά για να μην πάθει κάτι.) Φυσικά και θα επιστρέψω με κανονική παρουσίαση στο Proust & Kraken.

o-kastanathropos
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Καστανάνθρωπος του Soren Sveistrup

Ο δημιουργός του Τhe Killing δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην αστυνομική λογοτεχνία και εντυπωσιάζει. Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, ιδανικά με το φως του ήλιου. Ποτέ ξανά δεν θα δείτε με τον ίδιο τρόπο τα …κάστανα! Το εξώφυλλο είναι ανατριχιαστικά ωραίο.

valkaniki-trilogia
Μετάφραση: Kλαίρη Παπαμιχαήλ
Εξώφυλλο: Βάσω Αβραμοπούλου Α4 Art Design
Εκδόσεις Mεταίχμιο

Βαλκανική Τριλογία της Olivia Manning

Μία σπουδαία τριλογία εκδίδεται στη χώρα μας από μία μεγάλη συγγραφέα. Η μεγάλη τύχη, Η κατεστραμμένη πόλη και το Ήρως και φίλοι είναι τα τρία βιβλία της Βαλκανικής Τριλογίας που εκδίδονται σε έναν τόμο. Ένα ζευγάρι, η καθημερινότητά τους και ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος γίνονται στα χέρια της Olivia Manning ένα μεγάλο έργο που αξίζει να διαβαστεί. Η αναγνώρισή της ήλθε δυστυχώς γι’ αυτήν μετά τον θάνατό της. Μust-read!

Μετάφραση: Kλαίρη Παπαμιχαήλ Εξώφυλλο: Βάσω Αβραμοπούλου Α4 Art Design Εκδόσεις Mεταίχμιο
300Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής
Εξώφυλλο: Cedric Parisot με βάση ένα εξώφυλλο της Zero Media GmbH
Εκδόσεις Kλειδάριθμος

Κάτω από το δέρμα του Gunnar Kaiser

Ιστορία ενηλικίωσης, ιστορία ερωτικής αποπλάνησης, ιστορία με πολλά βιβλία, η Ιστορία που συναντά την προσωπική ιστορία των πρωταγωνιστών και ένα μυστήριο που αποκαλύπτεται είκοσι χρόνια μετά. Εντυπωσιακό φιλοσοφικό θρίλερ από έναν νέο συγγραφέα.

i hortofagos
Μετάφραση: Αμαλία Τζιώτη
Εικόνα εξωφύλλου: Νatasza Fiedotjew/Arcangel
Εκδόσεις Kαστανιώτη

Η χορτοφάγος της Χαν Γκανγκ

Ένα σκληρό βιβλίο για το οποίο έχω μιλήσει σε αυτό εδώ το blog, όταν διάβασα την βραβευμένη με Man Booker International αγγλική μετάφραση. Το βιβλίο είναι συγκλονιστικό και χαίρομαι που επιτέλους τόλμησε ένας εκδοτικός οίκος να το εκδώσει στη χώρα μας. Διαβάστε εδώ https://proustandkraken.com/2018/02/the-vegetarian-%cf%84%ce%b7%cf%82-han-kang/ την παρουσίαση που είχα κάνει και οπωσδήποτε να το διαβάσετε. Μη σας ξεγελάσει το ρομαντικό εξώφυλλο. Δεν είναι ένα ρομαντικό βιβλίο. Να πούμε επίσης ότι η μετάφραση είναι απευθείας από τα Κορεάτικα.

Μετάφραση: Mιχάλης Πάγκαλος
Σχέδιο εξωφύλλου: Laura Ljungkvist
Εκδόσεις Kίχλη

Σώσα του Isaak Bashevis Singer

Η αγάπη, η θυσία, η ατομική ευθύνη βρίσκονται στο κέντρο του αριστουργήματος της Σώσα του Singer με φόντο τον Χίτλερ που γιγαντώνεται. Ο συγγραφέας Άρελε ερωτεύεται τη Σώσα και θυσιάζει τα πάντα για να είναι μαζί της, αφού μαζί της μπορεί και ονειρεύεται. Μαζί της γίνεται άλλωστε συγγραφέας. Η έκδοση υπέροχη και το εξώφυλλο μαγικό.

o-prigipas-me-to-flitzanaki
Μετάφραση: Ρούλα Γεωργακοπούλου Φωτογραφία εξωφύλλου: Aimilia Ioannidou
Εκδόσεις Πόλις

Ο Πρίγκιπας με το φλιτζανάκι της Émilie de Turckheim

Μια μέρα είπα: «Εκατομμύρια κοιμούνται έξω. Δεν θα μπορούσε κάποιος να μείνει σπίτι μας;».
Και ο Φαμπρίς είπε: «Ναι, μόνο ν’ αγοράσουμε κρεβάτι».
Και ο γιος μας, ο Μάριος, είπε: «Πριν έρθει, πρέπει να μάθουμε τη γλώσσα του».
Και ο μικρός του αδελφός, ο Νοέ, πρόσθεσε: «Πρέπει οπωσδήποτε να τον μάθουμε να παίζει χαρτιά, γιατί εμάς μας αρέσουν πολύ τα χαρτιά!».

Έτσι ξεκινάει το γεμάτο ελπίδα και καλοσύνη αυτό βιβλίο, που είναι γραμμένο σαν ημερολόγιο και που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της συγγραφέως, όταν εκείνη, ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά αποφάσισαν να φιλοξενήσουν έναν Αφγανό πρόσφυγα.

antio-tora-ta-leme-avrio
Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς
Εκδόσεις Gutenberg, σειρά Aldina

Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο του William Maxwell

Κάθε βιβλίο που εκδίδεται στη σειρά Aldina είναι ένα μικρό διαμαντάκι. Αυτό δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Η ιστορία δύο παιδιών που μεγάλωναν σαν αδέλφια και ένας φόνος και μια αυτοκτονία έρχονται για να διαλύσουν τη σχέση τους. Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας κέρδισε το National Book Award των ΗΠΑ το 1982. Θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς.

oi_fonoi-sto-dromo-tou-metaksiou
Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά
Εκδόσεις Μίνωας

Φόνοι στο δρόμο του μεταξιού του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ

Οι κλασικές πια και υπέροχες ιστορίες μυστηρίου του Δικαστή Τι επανεκδίδονται από τις Εκδόσεις Μίνωας και εμείς (ξανα) ανακαλύπτουμε τον εξαιρετικό αυτό συγγραφέα που με την πένα του έκανε τον Δικαστή Τι να διαβάζεται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης. Να πούμε εδώ για την ιστορία ότι ο Δικαστής Τι πράγματι υπήρξε και ήταν ένας πολύ καλός ντετέκτιβ και ανώτερος αξιωματούχος της δυναστείας Τανγκ (618-907 μ.Χ.). Φυσικά το φόντο είναι η παλιά αυτοκρατορική Κίνα σε όλο της το μεγαλείο. Απολαυστικότατο.

avrio_tha_mas_lene_allios
Mετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Εξώφυλλο: Χρήστος Κούρτογλου
Εκδόσεις Ίκαρος

Αύριο θα μας λένε αλλιώς του Patricio Pron

Ένα ζευγάρι χωρίζει. Αυτό από μόνο του το γεγονός είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Αυτό που κάνει αυτόν τον χωρισμό ιδιαίτερο είναι η γραφή του Pron και ο τρόπος που τον αποδίδει. Ο Pron, που βραβεύτηκε με το Alfaguara για το βιβλίο αυτό, είναι ένας συγγραφέας που θα μείνει στο μυαλό σας για όλους τους σωστούς λόγους

skeftomai_na_valo_ena_telos
Mετάφραση: Aντώνης Καλοκύρης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Ruben Earth/EyeEm/Getty Images/Ideal Image
Εκδόσεις Πατάκη

Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος του Ίαν Ριντ

Πόσο καιρό έχετε να διαβάσετε ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ; Σας προτείνω το βιβλίο αυτό του Ριντ χωρίς δεύτερη σκέψη. Η κοπέλα του Τζέικ σκέφτεται να βάλει ένα τέλος στη σχέση τους. Mετά από μία επίσκεψη στο σπίτι των γονιών του, τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Όταν πια φτάνει το τέλος, ο αναγνώστης μένει με ανοιχτό το στόμα. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είναι από αυτά τα βιβλία που πρέπει να διαβαστούν χωρίς να γνωρίζετε σχεδόν τίποτα. Trust me!

ipogaia
Mετάφραση: Mιχάλης Μακρόπουλος
Εξώφυλλο: έργο του Stanley Donwood, Nether, 2013 ©Stanley Donwood
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Υπογαία του Robert Macfarlane

Στην εξαιρετική σειρά Οξυγόνο2 προστίθεται το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, η Υπογαία, το οποίο ο Guardian θεωρεί ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 21ου αιώνα. Πολύ σωστά αναγράφεται στο εξώφυλλο ότι το βιβλίο είναι ένα ταξίδι στα βάθη της Γης και του χρόνου. Διαβάζεται με την αγωνία που διαβάζει κανείς ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, ενώ παράλληλα μας κάνει σοφότερους και πλουσιότερους σε γνώση. Must-read!

oi_athanatoi
Mετάφραση: Άρτεμις Τρίκκα
Eκδόσεις Ωκεανός

Οι αθάνατοι της Κλόι Μπέντζαμιν

Τι θα κάνατε αν γνωρίζατε πότε θα πεθάνετε; Τέσσερα αδέλφια μαθαίνουν, όπως φαίνεται, την ημερομηνία θανάτου τους από ένα μέντιουμ. Και εμείς παρακολουθούμε μέχρι τις ημερομηνίες αυτές πώς αυτό επηρεάζει τις ζωές τους.

den_glitoneis
Μετάφραση: Βασίλης Πατσογιάννης
Εξώφυλλο: Κλεμαντίν Μελουά
Εκδόσεις Πλέθρον

δεν ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ των Boris Vian & OuLiPo

Ένα βιβλίο που έχει γράψει ο Boris Vian μαζί με τους OuLiPo δεν μπορεί παρά να είναι απολαυστικό. Όταν μάλιστα το βιβλίο αυτό είναι ένα μυστήριο, καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται. O Vian έγραψε τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια και οι OuLiPo τα υπόλοιπα.

Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς
Εικαστικό εξωφύλλου: Christian De Metter
Εκδόσεις Πόλις

Τίποτε δεν χάνεται της Cloé Mehdi

«Αυτό ήταν, τον βρήκατε. Νά τος.
Περπατάει με τα χέρια χωμένα στις τσέπες, το κεφάλι σκυφτό, σαν να νιώθει ενστικτωδώς την απειλή. Δεν είναι ασφαλής εδώ. Το ξέρει. Δεν έπρεπε να ξαναπατήσει το πόδι του σ’ αυτή την πόλη. Δεν είναι σπίτι του. Είναι θέμα τόπου. Είναι θέμα εκδίκησης και μνήμης.»

Ένα σκληρό, συγκλονιστικό νουάρ από μία νεότατη συγγραφέα με αφηγητή έναν εντεκάχρονο, τον μικρό Ματιά. Ο Ματιά θα σας μείνει αλησμόνητος. Το ίδιο και το βιβλίο αυτό. Βία, ταξικές διαφορές, φτώχια, μυστήριο. Ένα σύγχρονο νουάρ που τιμάει το είδος του και με το παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι συζητιέται όσο κανένα άλλο νουάρ της φετινής παραγωγής. Το εξώφυλλο υπέροχο.

oi-diakopes
Μετάφραση Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Φωτογραφία εξωφύλλου: Victor Habbick/Trevillion Images
Εκδόσεις Διόπτρα

Οι Διακοπές του Τ.Μ. Logan

Μεσόγειος. Καλοκαίρι. Διακοπές με φίλους. Και ένας φόνος. Ιδανικό καλοκαιρινό ανάγνωσμα και απολύτως διασκεδαστικό. Αν πάτε φέτος διακοπές με φιλικά ζευγάρια, ίσως είναι καλύτερα να το ξανασκεφτείτε…θα βλέπετε τις φίλες σας με άλλο μάτι

i-nosos-tou-mikrou-theou
Εξώφυλλο: The Brood
Εκδόσεις Ίκαρος

Η νόσος του μικρού θεού της Ευτυχίας Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη μάς κέρδισε με το πρώτο κιόλας βιβλίο της. Το νέο της μυθιστόρημα μυρίζει θάλασσα και φυσικά περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπάμε. Πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας που εκτυλίσσεται στην Πάρο, στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Τί να πούμε και για το εξώφυλλο. Σε ταξιδεύει πριν καν ανοίξεις το βιβλίο.

tamieutiras-13
Μετάφραση: Aλέξης Καλοφωλιάς
Εικόνα εξωφύλλου: Daniel Horowitz
Εκδόσεις Άγρα

Ταμιευτήρας 13 του Jon McGregor

Τον γνωρίσαμε και τον λατρέψαμε με τα βιβλία «Αν δεν μιλάμε για τα σπουδαία πράγματα» και «Τόσοι και τόσοι τρόποι για να γίνει μια αρχή», που και τα δύο κυκλοφορούν από την Άγρα. Στο μυθιστόρημα αυτό ένα κορίτσι εξαφανίζεται και εμείς παρακολουθούμε μια πόλη και τους ανθρώπους της να αλλάζουν από αυτό το συμβάν. Όσο κι αν η εξαφάνιση αυτή είναι σημαντική, κλείνοντας το μυθιστόρημα συνειδητοποιείς ότι ίσως και να μην είναι αυτό το σημαντικότερο. Το βιβλίο περιλαμβάνει και μία συνέντευξη του συγγραφέα με τον σπουδαίο George Saunders. Διαβάστε τον όσοι τον γνωρίζετε και ανακαλύψτε τον με οποιοδήποτε από τα βιβλία του όσοι δεν τον ξέρετε. Είναι φοβερός.

anemodarmena-ipsi
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Επίμετρο: Τζόις Κάρολ Όουτς
Εξώφυλλο: Θάνος Κακολύρης
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ

Άλλο ένα διαμαντάκι προστέθηκε στην τόσο προσεγμένη σειρά Τα κλασικά των εκδόσεων Ψυχογιός. Δε χρειάζονται λόγια για το κλασικό αυτό αριστούργημα.Tο εξώφυλλο είναι μαγικό. Must-have.

to-ploio-ton-trelon
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Εξώφυλλο: Τhe Brood
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το πλοίο των τρελών της Katherine Anne Porter

Ένα αριστούργημα που παρέμενε αμετάφραστο στη χώρα μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε την Katherine Anne Porter και να διαβάσουμε το εκπληκτικό αυτό βιβλίο. Βρισκόμαστε πάνω στο υπερωκεάνιο που ξεκινάει από το Μεξικό και πηγαίνει στη Γερμανία. Είναι Αύγουστος του 1931.Ένας ολόκληρος κόσμος και ήρωες που παρασύρουν τον αναγνώστη με τις ζωές και τα πάθη τους, με τον ναζισμό που πλησιάζει απειλητικά. Οπωσδήποτε να το διαβάσετε. Θα ανακαλύψετε μία συγγραφέα πραγματικά σπουδαία.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Guillermo Luijk
Εκδόσεις Kίχλη

Το παιχνίδι της Άγρας του Θεόδωρου Εσπίρτου

Δυστοπία, πολιτικό νουάρ, αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου. Αυτά τα είδη πλέκει δεξιοτεχνικά ο συγγραφέας στο πρώτο του βιβλίο και παρασύρει τον αναγνώστη σε μία αξέχαστη περιπέτεια.

planites
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Εκδόσεις Καστανιώτη

Πλάνητες της Όλγκα Τοκάρτσουκ

«Μου φαίνεται πως η Πελοπόννησος έχει το πιο όμορφο σχήμα απ’ όλα. Το σχήμα ενός μεγάλου μητρικού χεριού, σίγουρα όχι ανθρώπινου. Ενός χεριού που βουτάει στο νερό για να ελέγξει αν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για μπάνιο».

Ένα αριστούργημα από μία από τις καλύτερες συγγραφείς της εποχής μας που δικαίως βραβεύτηκε με το Nobel και το Booker International. Το ταξίδι είναι στο κέντρο αυτού του βιβλίου μέσα από μία περιπλάνηση χωρική και χρονική. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και η διάλεξη που έδωσε η συγγραφέας στο πλαίσιο της βράβευσής της με το Nobel. Must-read!

antropinos-paragontas
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Εικαστικό εξωφύλλου: Fernand Léger
Εκδόσεις Πόλις

Ο ανθρώπινος παράγοντας του Γκράχαμ Γκρην

Ο ανθρώπινος παράγοντας και το εθνικό συμφέρον δεν συμπλέουν πάντα. Αυτό κυρίως πραγματεύεται μεταξύ πολλών άλλων ο σπουδαίος Γκράχαμ Γκρην στο υπέροχο αυτό μυθιστόρημα κατασκόπων, το οποίο ξεκινάει από μία φαινομενικά ασήμαντη διαρροή πληροφοριών και μετατρέπεται σταδιακά σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, που δεν του λείπει το γνωστό χιούμορ και η λεπτή ειρωνεία του συγγραφέα. Το εξώφυλλο είναι χάρμα οφθαλμών.

i-poini-einai-thanatos
Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου Εξώφυλλο: Will Staehle
Εκδόσεις Διόπτρα

Η ποινή είναι θάνατος του Anthony Horowitz

Ο Horowitz είναι ένας εκπληκτικός συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου. Οι φόνοι της Κίσσας, Η λέξη είναι φόνος είναι μερικά από τα βιβλία του που έκαναν αίσθηση και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Και σε αυτό το ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες βιβλίο ο συγγραφέας μάς αφήνει άφωνους. Απολύτως ευφυές page turner που αξίζει να διαβαστεί.

oi-altrouistes
Mετάφραση: Σοφία Τάπα Εξώφυλλο Suzanne Dean
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Οι αλτρουιστές του Andrew Ridker

Ποιος είπε ότι το θέμα της οικογένειας και του τέλους του αμερικάνικου ονείρου τελείωσε με τη λογοτεχνία του Φράνζεν; Ο Ridker μάς δίνει ένα μυθιστόρημα γύρω από μία μισοδιαλυμένη οικογένεια γεμάτο χιούμορ και σαρκασμό για έναν θεσμό που λατρεύουμε να μισούμε. Οι Αλτρουιστές του είναι υπέροχοι και μας κάνουν να ανυπομονούμε για το επόμενο βιβλίο του νέου αυτού συγγραφέα.

i-kali-kori
Mετάφραση: Στράτος Μυρογιάννης
Εκδόσεις Gutenberg

Η καλή κόρη του Karin Slaughter

Η Karin Slaughter είναι μία συγκλονιστική συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων (για όσους έχουν γερό στομάχι, αφού οι περιγραφές της είναι τόσο ρεαλιστικές που σχεδόν γεύεσαι και μυρίζεις τη σκηνή). Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει το μεγάλο ταλέντο της Slaughter. Το βιβλίο πραγματεύεται τον σχολικό εκφοβισμό, την οπλοφορία, την θανατική ποινή αλλά και την οικογένεια.

i-thalassa
Εξώφυλλο: φωτογραφία του Μιχάλη Μακρόπουλου
Εκδόσεις Κίχλη

Η θάλασσα του Mιχάλη Μακρόπουλου

Η θάλασσα είναι μία δυστοπική νουβέλα που πραγματεύεται το τέλος της ανθρωπότητας. Σύντομο, λυρικό και βαθύ σε νοήματα όσο και η θάλασσα. Ένα βιβλίο που θα ξαναδιαβάσετε μετά βεβαιότητας από τον συγγραφέα του άλλου συγκλονιστικού βιβλίου, του Μαύρου Νερού.

o-parizianos
Mετάφραση: Aναστασία Δεληγιάννη
Εξώφυλλο Suzanne Dean
Eκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Παριζιάνος της Isabella Hammad

Η αγάπη, ο έρωτας, η ιστορία, προσωπική και παγκόσμια, και ένας Παλαιστίνιος-Παριζιάνος που ψάχνει τον εαυτό του στην Παλαιστίνη και τη Γαλλία με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία ευαίσθητη φωνή από μία ταλαντούχα νέα συγγραφέα που της χάρισε το Εθνικό Βραβείο της Παλαιστίνης και μεταφράστηκε σε 17 γλώσσες.

istoria-dio-poleon
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Εξώφυλλο: Θάνος Κακολύρης
Εκδόσεις Ψυχογιός

Iστορία δύο πόλεων του Καρόλου Ντίκενς

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι η Ιστορία δύο πόλεων του Καρόλου Ντίκενς. Λονδίνο και Παρίσι. Γαλλική Επανάσταση. Λογοτεχνικές εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς. Πόλεμος, έρωτας και πάντα στο κέντρο ο άνθρωπος. Αφεθείτε στο λογοτεχνικό σύμπαν του τεράστιου Ντίκενς και μαγευτείτε από την πένα του. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι απλά μαγικό. Η ξένη σειρά των Εκδόσεων Ψυχογιός δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις επιλογές, τα εξώφυλλα και την εν γένει καλαισθησία της.

Να έχετε όλοι ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι!